God sommer!

Illustrasjon Apalløkka skole

Vi takker elevene på 10.trinn for at vi har fått ha dere hos oss i tre år og ønsker hver og en lykke til på videregående skole! I august begynner 150 nye 8. klassinger hos oss og det blir veldig spennende å bli kjent med dem.

Første skoledag for alle elever neste skoleår er mandag 19.08.19. Omtrent en uke før skolestart vil klassesammensetning for neste års 8.trinn bli offentliggjort. Fra august 2019 vil undervisningsinspektør Fred Ivan Sydengen jobbe som fungerende assisterende rektor ved Bjøråsen skole. Han skal ha dette engasjementet i seks måneder.

Dette skoleåret ble avsluttet med en høytidelig  vitnemålsutdeling for elevene på 10.trinn torsdag 20.06. og felles avslutning for alle elever og ansatte fredag 21.06. Elever og lærere underholdt og rektor Elisabeth holdt en flott tale for alle sammen. Her kan dere lese talen hennes:

Kjære elever på Apalløkka skole – hedersgjester! Kjære ansatte!

Nå er det jammen sommerferie igjen. Det er så fortjent! Her står jeg foran elever som har jobbet hardt, elever som har tatt gode valg og av og til mindre gode valg. Elever som vi er så stolte av. Elever som vi hilser gledelig på hver morgen. Husk at du er unik! Apalløkka har dette året opplevd MYE! H.M. Dronningen med flere var på besøk – det var stort for oss alle. Men allikevel er hverdagen den beste. Hverdagen sammen med dere ungdommer her på Apalløkka. Denne gule figuren kjenner dere alle sammen – det er du som er sjefen i ditt eget liv. Det er DU som har hovedrollen i ditt liv. Det å være ungdom er utrolig gøy, men også veldig krevende!

Husk at vi er SAMMEN OM å hjelpe deg. Vi er nødt til å være et lag! Vi har lært mye av dere også i år, og dere har lært mye i samspill med oss. Dere har fått gode råd av oss - ta rådene til dere! Kunsten er å skape robuste ungdommer som har MOT til å leve, MOT til å bry seg og MOT til å si nei. Vær deg selv. Led deg selv. Skap godfølelsen hos andre. Vis respekt. Vis kjærlighet. Vis omsorg for de som er utenfor – få dem inn i varmen!

Mot til å si NEI – dette har vi tenkt mye på i det siste. Du må prioritere. Ta dine egne valg – og vær god mot deg selv. Våge å si ifra – det koster litt, men det er noe som heter å praktisere tøff kjærlighet! Si ifra! Ta ansvar for deg selv og dine venner.

Lisa Aisato sine bilder har preget skoleveggene dette året. Et av bildene heter GOD NOK. Du er GOD NOK – si det til deg selv. PUSTEROM heter bilde nummer to. Skaff deg et pusterom. Ditt pusterom. Sett deg mål. Koble av. Nyt sommerferien. Jeg sier det igjen og igjen => Å VÆRE SNILLE MED HVERANDRE ER DEN VIKTIGSTE EGENSKAPEN DU KAN HA! BRUK SOMMEREN PÅ Å VÆRE SNILL! Jeg vil bli huska som en rektor som sa: DU MÅ VÆRE SNILL. Være snill med deg selv og andre.

Takk til årets 8.trinn for:

  • Energi
  • Positivitet
  • Lekenhet

Takk til årets 9.trinn for:

  • Læring
  • Glede
  • Livlighet

Takk til årets 10.trinn for:

  • Hardt arbeid
  • Gode minner

Dere vil være i hjerteskuffen vår – et råd => GI ET GODT FØRSTEINNTRYKK PÅ VIDEREGÅENDE SKOLE – FØRSTEINNTRYKKET GLEMMES ALDRI!

GOD SOMMER!

Med denne talen takker vi alle elever og foresatte for godt samarbeid i året som har gått og ser fram til et nytt skoleår på Apalløkka skole.

Riktig god sommer til alle sammen!

Beste hilsen

ledelsen ved Apalløkka skole