Skolehelsetjenesten

Kontortid på skolen: Mandag–torsdag kl. 08.30–15.30
Tlf. mobil: 479 02 127, tlf. kontor 23 46 62 15
E-post: stine.elvevold@bgr.oslo.kommune.no

Skolens kontor vil ha opplysninger om hvor og når helsesøster er å treffe dersom hun ikke er tilstede i den oppgitte kontortiden.

Hva kan du snakke med helsesøster om?

• Pubertet
  • Kjærlighet, kjærlighetssorg, forelskelse, seksuell legning
  • Kosthold og aktivitet, herunder spiseproblematikk
  • Bekymringer du har, for eksempel rundt venner/ensomhet, problemer hjemme eller på skolen, mye tristhet, sinne eller utrygghet, eller at du har opplevd noe du trenger å prate om.

Skolehelsetjenesten legger stor vekt på å være et "lavterskeltilbud" slik at elevene kan komme innom uten å ha avtale og snakke med oss om det som opptar dem. Helsetjenesten ved skolen er av forebyggende art, og skal ikke behandle sykdom. Hvis sykdom eller forhold som krever behandling oppstår, vil barnet bli henvist til andre behandlings- eller hjelpeinstanser. Grorud helsestasjon har også Familieteam som kan gi støtte og veiledning ved sammensatte problemer rundt barnet og familien. Helsesøster eller sosiallærer kan formidle kontakt.

Skolehelsetjenesten ønsker kontakt med de foresatte, og tar gjerne i mot henvendelser.

Helsesøster på skolen samarbeider tett med lærerne og veileder/underviser i aktuelle tema. Helsetjenesten er en del av det tverrfaglige samarbeidet på skolen og har blant annet møter med lærere og PPT på skolen v/ behov.

Vaksinasjon

Skolehelsetjenesten utfører pålagte oppgaver fra helsemyndighetene, herunder vaksinering, måling av vekt og høyde, syn- og hørseltest. Ved vaksinering innhentes alltid samtykke fra foresatte i forkant.

Vaksinasjon foregår på 2., 6., 7. og 10. trinn. Informasjon/tilbud om vaksiner gis skriftlig før vaksinasjon utføres. Les mer om vaksinene som blir tilbudt.

Time hos psykolog

Time hos psykolog kan avtales gjennom helsesøster.

Til elever og foresatte ved 10.trinn:

Du kan hente ut vaksinekortet ditt på Minevaksiner.no. Du bruker bankID eller minID for å logge inn.

Mer om skolehelsetjenesten i Oslo kommune kan du lese på Oslo kommunes nettsider.